CALATORIE CULTURALA SI SPIRITUALA IN BOSNIA HERTEGOVINA – CROATIA PELERINAJ LA MEDJUGORJE

 
Transportation
Special offer
from
 
315

  Perioada: 22 - 28.03.2020

 

- Circuit Autocar -

 

 

 

ZIUA 1. (DUMINICA, 22.03.2020): BAIA MARE - SATU MARE - CLUJ NAPOCA - ARAD

 

Imbarcare din Cluj Napoca ora 22:00 (deplasare spre Oradea), imbarcare din Baia Mare ora 22:00, imbarcare din Satu Mare ora 23:30. Calatorie de noapte.

   

ZIUA 2. (LUNI, 23.03.2020): ROMANIA - MOHACS - MEDJOGORJE

 

Traversam Ungaria - Croatia si intram in Bosnia Hertegovina. Tur panoramic al orasului-capitala a Bosniei Hertegovina - Sarajevo: Catedrala Inimii Sacre, Catedrala Nasterea Maicii Domnului, Teatrul National, Sarajevo Ballet, Podul Latin - capatul de nord al podului este locul unde a fost asasinat arhiducele Franz Ferdinand al Austriei, in anul 1914. Drumul nostru continua spre Medjugorje unde ajungem in cursul dupa amiezii.

 Cazare si masa la Medjugorje - Pensiunea Mir 3* sau echivalent

  

ZIUA 3. (MARTI, 24.03.2020): MEDJUGORJE

 

Micul dejun, tur de recunoastere a locurilor de reculegere din preajma bisericii Sfantul Iacob. Oficiile religioase la Biserica parohiala Sfantul Iacob. (de la ora 18:00). Posibilitate pentru spovedanie.

 

Sau:

 

Excursie optionala la ora 09:00 la Dubrovnik (15 euro/pers. - minim 25 persoane). Vizitam orasul medieval cel mai bine conservat din Europa si unic prin monumentele sale. Se viziteaza: Cetatea, zidurile orasului vechi, Catedrala, Biserica Sf. Vlaho (patronul orasului), Palatul Rectorilor, Turnul cu Ceas. Ne intoarcem in Medjugorje. Cina si cazare pensiune Medjugorje - Pensiunea Mir 3* sau echivalent

  

ZIUA 4. (MIERCURI, 25.04.2020): MEDJUGORJE - MOSTAR

 

Micul dejun, urcare pe Colina Podbrdo - locul primelor aparitii pentru rugaciunea rozariul. La ora 12:00 vizita la cascada Kravice este una dintre cele mai spectaculoase cascade din Europa. Are o latime de 120 de metrii, motiv pentru care unii o mai numesc si Mica Niagara si o inaltime de 25 metrii. Vizita la Tihalina un sat situat la cca 30 km sud-vest de Medjugorje in parohia caruia se afla o splendida statuie a Sfintei Fecioare Maria in marime ceva mai mare decat cea naturala, parca coborata in mod miraculos din cer, pe care pelerinii in mod unanim, datorita frumusetii ei dumnezeiesti, o identifica cu Fecioara Maria asa cum apare ea la Medjugorje Drumul nostru continua spre Mostar, cu infatisareasa orientala si cu podul mai vechi de 450 de ani. Orasul evechi este tipic turcesc cu stradute inguste si case joase. Orasul a avut mult de suferit in urma razboiului, azi este in reconstructie si primeste cu caldura turisti de pretutindeni. Nu puteti rata o vizita in bazarul de aici. Ne intoarcem in Medjugorje. Cina si cazare pensiune Medjugorje Pensiunea Mir 3* sau echivalent.

  

ZIUA 5. (JOI, 26.03. 2020): MEDJUGORJE

 

Micul dejun, urcare pe muntele Križevac pentru a parcurge drumul crucii. Timp liber in statiune si participare la oficiile religioase la Biserica parohiala Sfantul Iacob. (de la ora 18:00) Posibilitate pentru spovedanie

 

Sau:

 

Excursie optionala (15 euro/ pers., minim 25 persoane). La ora 12:00 se pleaca la Vepric pentru a vizita Micul Lourdes. Sanctuarul este construit intr-un peisaj deluros cu pesteri naturale, paduri de pini, vegetatie luxurianta si un parau, imitand perfect sanctuarul de la Lourdes, Franta unde Sfanta Fecioara Maria a aparut de 18 ori, Bernadettei Soubirous in 1858. Vom admira riviera Makarska, aici se gasesc cateva plaje excelente, acoperite cu pietris alb (timp liber pentru baie si relaxare-in functie de timp. Coasta este strajuita de platoul muntos Biokovo, al doilea munte ca inaltime din Croatia; tur pietonal al orasului statiune Makarska, vizita si inchinare la manastirea franciscana de la Makarska.  Cina si cazare pensiune Medjugorje-Pensiunea Mir 3* sau echivalent

  

ZIUA 6. (VINERI, 27.03.2020): MEDJUGORJE - SPLIT - ZAGREB

 

Mic dejun. Dupa micul dejun ne indreptam spre Split cel mai mare si mai important oras din Dalmatia, si cel de al doilea oras al Croatiei. Este fost oras venetian, stapanit de Venetia de prin secolul XIV si pana in 1797, iar centrul vechi istoric si Palatul lui Diocletian sunt inscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. In Split (al 2-lea oras ca marime din Croatia) se viziteaza Palatul si Mausoleul lui Diocletian (astazi transformat in Catedrala), Poarta de Aur si Templul lui Jupiter. Drumul nostru continua pe coasta Dalmata spre Zagreb. Cina si cazare hotel 3* in Zagreb

  

ZIUA 7. (SAMBATA, 28.03.2020): ZAGREB - BUDAPESTA - ROMANIA

 

Mic dejun. Vizite in Zagreb in Orasul de Sus sau cel Vechi . Cladirile aici au o vechime considerabila si stiluri arhitectonice cu adevarat deosebite. Bucurati-va de o atmosfera medievala speciala pe stradutele din Orasul Vechi. Vedem: Biserica Sf. Marcu, Poarta de Piatra, cladirea Parlamentului si Biserica Sfantul Mihail. Pauza de masa ape traseu. Intoarcere in Romania unde se ajunge in cursul noptii.

  

Data plecarii

22.03.2020

Supliment single

Loc in camera dubla

315 EURO

120 EURO

     

  

* La inscriere se achita un avans de 30%, iar diferenta cu 21 zile inainte de plecare.

  

*** Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 30-39 persoane,20 euro. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare. Acest program face parte din contractul cu turistul.

  

TARIFUL INCLUDE:

 

 • transport cu autocar modern;

 • 5 nopti cazare cu mic dejun, la hotel 3*

 • 5 cine

 • vizite ghidate – insotitor grup din Romania

 

  

TARIFUL NU INCLUDE:

 

 • asigurarea medicala de calatorie;

 • Taxa de oras – aprox 2 euro/pers.

 • intrari la muzee sau alte obiective turistice; alte vizite decat cele prevazute in program

 • excursiile optionale la Dubrovnik si Mostar (15 euro/ persoana fiecare) - se inscrie la rezervare

 • cascada Kravice – 5 euro/pers.

 • Urcare pe zidurile cetatii Dubrovnik – aprox 20 euro

 • Catedrala Split – aprox. 9 euro/pers.

  

ACTE NECESARE:

 

 • pasaport valabil 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

 • copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

 

CONDITII DE RETRAGERE:

 

 • 20% din pretul pachetului, dacă renuntarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice inainte de data plecării;

 • 50% din pretul pachetului, dacă renuntarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice inainte de data plecării;

 • 80% din pretul pachetului, dacă renuntarea se face in intervalul 9-4 zile inainte de data plecării;

 • 100% din pretul pachetului, dacă renuntarea se face intr-un interval mai mic sau egal cu 3 zile inaintea plecarii.

  

OBSERVATII:

 

 • Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.

 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.

 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

 • Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.

 • Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

 • Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

 • Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.

 • Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

 • Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

 • Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

  

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 

La inscriere turistul are obligatia sa semneze de luare la cunostinta a anexei la contract:

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Don't miss our special offer