PELERINAJ ITALIA - ROMA IN POSTUL PASTELUI

3
 
Transportation
Special offer
from
 
490

 

LJUBLIJANA - TREVISO - PADOVA - FLORENTA - ROMA - SIENA - ASSISI - VENETIA

  

Perioada: 13 - 20.03.2020

 

- Circuit Autocar -

   

ZIUA 1. (VINERI, 13.03.2020): CLUJ NAPOCA - BAIA MARE - LJULIJANA - VENETIA

 

Plecare la ora 00:30 din Cluj Napoca - Baia Mare - Satu Mare spre Budapesta - Ljubliana - Trieste. Dupa-amiaza o vom petrece in Slovenia, o mica tara cu aproximativ 2 milioane de locuitori desprinsa din fosta Iugoslavie. Vom servi cafeaua intr-unul din barurile din centrul capitalei, Ljubliana, locul unde Iason si argonautii sai au omorat dragonul, care a devenit simbolul orasului. Vom trece peste raul Ljublianka pe Podul Triplu si pe Podul Dragonului, vom vedea Fantana celor 3 rauri ale Carniolei si vom admira castelul resedinta a ducilor de Carintia. Cazare la hotel de 3* in San Dona di Piave (zona Venetia).

  

ZIUA 2. (SAMBATA, 14.03.2020): VENETIA - PADOVA - BOLOGNA - FLORENTA

 

Dupa micul dejun vom pleca spre Padova, iar pentru bucuria pe care o simtim in noi vom merge sa multumim si sa ne rugam pentru sanatate si pentru multe altele la mormantul Sfantului Anton din Bazilica care ii poarta numele. Vom vedea, de asemenea, frumosul parc inconjurat de statui Prato della Valle si Basilica di Santa Giustina unde este inmormantat Sf. Apostol si Evanghelist Luca. Dupa amiaza, la Bologna, vom face cunostiinta cu un oras cu o traditie antica, unul dintre cele mai frumoase din Italia, care gazduieste cea mai veche Universitate a Europei, fondata in 1088. Cazare si cina la hotel de 3* in Montecatini Terme (in apropiere de Florenta), una dintre cele mai frumoase statiuni termale ale Italiei.

  

ZIUA 3. (DUMINICA, 15.03.2020): FLORENTA - ROMA

 

Dupa micul dejun ajungem la Florenta. Pentru a vedea de unde a inceput Renasterea incepem plimbarea noastra din Piazza del Duomo. Admiram catedrala cu cea mai mare cupola din lume, palatul din care familia Medici a condus destinele Toscanei si capela cu sculpturile lui Michelangelo in care se odihnesc reprezentantii cei mai importanti ai familiei Medici. Trecem prin fata Palatului Vechi spre Ponte Vecchio peste raul Arno, atat de frumos incat nici nemtii nu s-au indurat sa-l distruga. Cazare si cina la hotel de 3* in zona Roma.

  

ZIUA 4. (LUNI, 16.03.2020): ROMA

 

Dupa micul dejun intram cu trenul in Roma si incepem pelerinajul nostru la Vatican. Vizitam Bazilica Sf. Petru cu statuia sfantului si admiram Pieta lui Michelangelo, coboram in subsolurile basilicii la mormintele papilor, apoi pe malul Tibrului ne indreptam pe langa Castelul San Angelo (fosta resedinta papala) spre Carcera Mamertina, in care se spune ca au fost intemnitati Petru si Pavel. Mai vedem Coloseumul, Columna lui Traian si Biserica Sf. Petru in Lanturi, in care se afla opera neterminata a lui Michelangelo - Moise, si sub altar sunt tinute lanturile in care a fost inlantuit Sf. Petru. Cazare si cina in acelasi hotel din zona Roma.

   

ZIUA 5. (MARTI, 17.03. 2020): ROMA

 

Dupa micul dejun intram din nou in Roma, unde vizitam celelalte 3 bazilici papale: San Giovanni in Laterano - episcopia Romei, in care sunt scarile pe care Isus le-a suit la palatal lui Irod in Ierusalim, Santa Maria Magiore, construita dupa ce papei Silvestru i-a aparut Fecioara Maria in vis si Sf. Pavel in afara zidurilor. Cazare si cina la acelasi hotel din zona Roma.

  

ZIUA 6. (MIERCURI, 18.03.2020). ROMA - SIENA - ASSISI - PADOVA

 

Dupa micul dejun devreme. Ne incepem calatoria spre Siena, unul dintre cele mai captivante orase ale Italiei, cu o concentrare de medieval cu arhitectura gotica si farmecul unui oras mic. Palatele sale de caramida impodobite cu marmura, turnuri din piatra si biserici decorate fascinant. La Assisi vedem bazilica papala etajata a Sf. Francisc si bisericuta Porziuncola din Santa Maria degli Angeli, care a avut un rol important in viata sfantului si in care si-a petrecut si ultimele zile din viata pamanteasca. Cazare si cina la hotel de 3* in zona Padova.

  

ZIUA 7. (JOI, 19.03.2020): VENETIA

 

Dupa micul dejun, ne deplasam cu trenul in gara Santa Lucia din Venetia. Ni se deschide frumosul oras pe ape cu Canal Grande in fata noastra, cel mai mare si mai cunoscut canal al Venetiei.

 

Ne urcam pe vaporasul care ne asteapta si vizitam insulele Burano si Murano si Torcelo (optional). Insula Burano este specifica datorita coloritul deosebit al cladirilor si lucrarilor de artizanat, multe dintre ele gasindu-se in Muzeul de broderie. Insula Murano este vestita pentru obiectele si arta producerii sticlei. Veti gasi aici multe ateliere si magazine cu obiecte miniaturale din sticla si bijuterii multicolore. Pe insula Murano se produc obiecte traditionale de sticla (oglinzi, candelabre, lampi, pahare si cristaluri, manere de robineti, etc.), insa accentul este pus in ultima vreme pe obiecte de arta din sticla de Murano si pe suveniruri din sticla de Murano. Insula Torcello este cea mai indepartata insula din laguna, prima locuita si acum, paradoxal aproape parasite dar atat de spectaculoasa si relaxanta.

 

Dupa masa revenim in Venetia, in Piata San Marco – inima Venetiei despre care marele Napoleon Bonaparte spunea ca este cel mai frumos salon din lume Aici ne vom bucura impreuna de culorile carnavalului venetian, admiram costume si masti venetiane ce se imbina intr-un spectacol mirific. Vizite la Palatul Dogilor, Basilica San Marco, Puntea Suspinelor, Turnul cu orologiu.

 

Dupa masa spre seara ne indreptam agale prin stradutele inguste serpuite de canale pline de gondole, spre gara pentru a lua trenul si a iesi din Venetia!

 

Ne indreptam spre Slovenia. Cazare hotel de 3* in zona Maribor

  

ZIUA 8. (VINERI, 20.03.2020): MARIBOR - BAIA MARE

 

Mic dejun urmat de o scurta plimbare pietonala prin Maribor, al doilea oras al Sloveniei, care ascunde o crama cu cea mai veche vita de vie din lume.

 

Plecam apoi spre casa cu pauza de masa pe traseu!

  

Data de plecare

Tarif standard

in camera dubla (avans 30%)

Supliment camera single:

13.03.2020

490 euro

150 euro

     

 

 

 

 ** Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro

  TARIFUL INCLUDE

 

 • transport cu autocar modern;

 • 7 nopti cazare cu mic dejun, la hotel 3*

 • 5 cine

 • vizite ghidate – insotitor grup din Romania

 

 

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 

 • taxele de oras - se achita la hotel 3 euro/ pers./noapte

 • asigurarea medicala si / sau storno

 • intrarea cu trenul si croaziera pe insule in Venetia - aproximativ 25 euro;

 • biletele de transport public in Florenta , Roma - aproximativ 15 euro;

 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult etc.) si nici eventualii ghizi pentru acestea, alte vizite decat cele prevazute in program: Bilet Vatican (online cu ghid local 35 euro)

 • ghid local Roma Antica + Roma Baroca10 euro/ persoana

 • Intrare Colosseum – 12 euro/pers.

 • Bilet pentru mijlocul de trasnport in comun in Florenta – 3 euro/pers

 • Basilica Santa Croce Florenta – 8 euro/pers.

 • Capela Di Medici Florenta – 8 euro/pers.

  

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Baia Mare

03:30

Parcare OJT

0 euro

Satu Mare

05:00

Catedrala – centru

0 euro

Tg Mures

00.30

Parcare Poli 2

20 euro

Ludus

01:00

Centru

20 euro

Turda

01:00

Sens Vest

20 euro

Cluj Napoca

00:30

Parcare Piata Unirii

0 euro

  

IMBRACARI SI TRANSFERURI CONTRACOST PENTRU MINIM 4 PERSOANE:

 

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Oradea

04:00

Parcare Vulturul

20 euro

Alba Iulia

01:00

Parcare Electrica

20 euro

Sibiu

23:00

Petrom Obor

20 euro

Deva

23:00

Gara

20 euro

Hunedoara

22:30

Centru

20 euro

  

ACTE NECESARE:

 

 • pasaport sau C.I. -valabil 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;

 • copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

 

CONDITII DE RETRAGERE:

 

 • 20% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice inainte de data plecarii;

 • 50% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice inainte de data plecarii;

 • 80% din pretul pachetului, daca renuntarea se face in intervalul 9-4 zile inainte de data plecarii;

 • 100% din pretul pachetului, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic sau egal cu 3 zile inaintea plecarii.

 

OB

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Don't miss our special offer