Istanbul - Orasul pe doua continente

3
 
Transportation
Period 26.11.2020
Special offer
 
179
room / 7 nights

 

 

 

 

Ziua 1&2 - 26 noiembrie / 27 noiembrie 2020

 

Plecare din Baia Mare seara (in jurul orelor 18-19) pe ruta Dej – Cluj - Alba Iulia – Sibiu – Pitesti – Bucuresti - Giurgiu – Ruse - Edirne. Tranzitam Romania si Bulgaria si sosim in Istanbul a doua zi in jurul pranzului. Cazare Istanbul hotel 3*.

 

Timp liber pentru Marele Bazar si Bazarul Egiptean de mirodenii – un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii.

 

Ziua 3 - 28 noiembrie 2020

 

Mic dejun. Incepem vizita Istanbului cu centrul istoric – Palatul Topkapi - simbol al Imperiului Otoman datand din secolul al XV-lea si resedinta a sultanilor, palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii, si cu vedere panoramica asupra Bosforului (tur ghidat); pauza de pranz; continuam turul cu Hipodromul - locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II.,

 

Hagia Sophia - biserica construita pe timpul Imparatului bizantin Iustinian , cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453; Moscheea Albastra – (intrare gratuita) construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia. Numele este dat de cele 20.000 de plăci de ceramică de Niceea (Iznik), cu diferite motive florale otomane. Pe aceste plăci de ceramică apare, în special, laleaua (ţara de origine a lalelei fiind Turcia).

 

Ziua 4 - 29 noiembrie 2020

 

Mic dejun. Incepem vizitarea Istanbulului cu Moscheea lui Suleyman Magnificul (intrare gratuita), una din cele mai impozante constructii de acest fel, ea a fost ridicata de un arhitect legendar, Mimar Sinan, unul dintre cei mai mari arhitecti otomani. Sultanul Suleiman si sotia lui favorita Hurrem Sultan, cunoscuta sub numele de Roxelana sunt ingropati in curtea acestei moschei..

 

Palatul Dolmabahce – construit in secolul XIX, simbolul exagerarii si a decadentei Imperiului Otoman, are 285 de camere si 43 saloane de receptie, este ultima resedinta a sultanilor Imperiului Otoman, fiind amplasat pe malul european al Bosforului.

 

Ziua o incheiem cu o superba seara turceasca pe un vas de croaziera pe Bosfor, una dintre croazierele pe care trebuie obligatoriu să le faci dacă ești în Istanbul. Cu aceasta ocazie avem prilejul sa vedem aceasta metropola desfasurata pe doua continente, atat malul european, cat si cel asiatic.

 

Ziua 5 & 6 – 30 noiembrie / 1 decembrie 2020

 

Mic dejun , apoi plecarea spre casa – ajungand noaptea tarziu ,

 

Tarif : 179 euro / pers

 

Plecarea in : 26.11.2020

 

Tariful include:

Tariful NU include:

transport cu autocar, clasificat 3*

3 cazări cu mic dejun la hotel 3*

vizitele cuprinse în program;

ghid autorizat de Ministerul Turismului

asigurarea storno - medicala

  • intrările la obiectivele turistice:

  • Palatul Topkapi

  • Hagia Sophia

  • Palatul Dolmabahce

  • croaziera pe Bosfor cu Seara Turceasca

 

 

 

Nota : tarifele sunt calculate pentru un numar de 40 persoane , in cazul unui grup mai mic tariful se recalculeaza ,

 

Ordinea vizitelor incluse in program poate suferii modificari ,

 

Pentru intrarea pe teritoriul Turciei este necesar un pasaport valabil minim 6 luni de la reintrarea in tara !!!

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.