Israel – Pelerinaj in Tara Sfanta

3
 
 
560
pers / persoana

   

Israel – Pelerinaj in Tara Sfanta - 5 zile

 

Plecare din DEBRETIN

  Bahai - Muntele Tabor – Nazareth – Muntele Fericirilor – Capernaum – Ierihon – Hozeva - Marea Moarta – Ierusalim - Muntele Măslinilor - Muntele Sion - Via Dolorosa – Bethleem  

Ziua 1. DEBRETIN – Tel-Aviv – Bahai - M. Tabor – Nazareth – Tiberias

Plecare cu autocarul spre Aeroportul Debretin aprox. Ora 00.00 – decolare la ora 06.15 Debretin -Tel Aviv cu compania WizzAir, sosire la ora 10.25 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul îndreptăptându-ne spre Gradinile etajate Bahai. Ne indreptam catre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului.Plecam spre in orasul Nazareth, unde vor fi vizitate: biserica situata in preajma izvorului Buna Vestire pictata de fratii Morosanu in anul 1977 si Biserica Bunei Vestiri. Cazare şi cină la hotel în Nazareh/Tiberias.

 

Ziua 2. Muntele Fericilor – Capernaum – Yardenit

 

Mic dejun. Ne îndreptăm către Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m. sub nivelul Mării Mediterane. Vom merge către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Coborâm pe valea Iordanului cu oprire la râul Iordan - Yardenit unde este un locul amenajat pentru binecuvântarea credincioșilor în apele Râului Iordan. Mănăstirea Sf. Gherasim de la Iordan. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 3. Hozeva – Marea Moartă – Ierihon

Mic dejun. Vom coborî către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Ne îndreptăm spre Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă, după care vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moartă – lipsită de viață și situată în cel mai jos punct al lumii -420 m. sub oceanul planetar. Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vom vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Cazare și cină la hotel în Bethleem. Noaptea Via Dolorosa (15euro/persoana) - Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce.

Ziua 4. Biserica Naşterii – Ein Karem - Muntele Măslinilor - Muntele Sion

După micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). Ne deplasăm spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria, locul întâlnirii Fecioarei Maria cu Elisabeta. După aceea ne vom îndrepta spre Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborî cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 5. Aeroport Tel-Aviv

După micul dejun ne îndreptăm către Aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv pentru formalitățile vamale și îmbarcare pentru zbor. Decolare la ora 11.00 din Tel-Aviv, aterizare în Debretin la ora 13.35.

 

Tarif: 560 euro/persoan

Plecare: 09.11.2020 

Supliment camera single: + 130 euro

Tariful include:

 

- bilet de avion Debretin - Tel Aviv - Debretin, taxe aeroport

 

- bagaj de mana mic ( 40x30x20)

 

- transfer cu autocar la aeroport Debretin dus/intors

 

- Asigurarea medicala inclusa

 

- 4 nopti cazare la hotel 3/4*cu demipensiune (categoria de stea este valabila si aferenta pentru Israel)

 

(3 nopti cazare in Bethleem si 1 noapte cazare in zona Tiberias)

 

- transport local cu autocar/minibus modern (in functie de numarul de participanti)

 

- vizitele si intrarile la obiectivele turistice mentionate in program

 

- ghid vorbitor de limba romana, asistenta din partea agentiei pe toata perioada excursiei

 

Tariful nu include:

 

- alte bagaje la cerere (tarife valabile in agentie): wizz priority (aveti permisiunea de a aduce un troller suplimentar, cu dimensiunea maximă de

 

55×40× 23 cm in avion de 10kg (30 euro/bagaj), bagaj de cala de 10kg (60 euro/bagaj)

 

- Taxe tips ghid/sofer care se achita in Israel (25 euro/persoana)

 

- Calea Crucii Via Dolorosa - 15euro/persoana

 

 

 

Bine de stiu despre Israel

 

 

 

 

 

 1. Nu uitati sa luati pasaportul cu dumneavoastra

 2. Bagaj:

 

 

 

  • Nu depasiti limita admisa de compania de zbor (7 kg bagajul de mina) deoarece kg suplimentare se platesc. Nu uitati sa lasati loc in bagaj si la intoarcere pentru eventuale cadouri/suveniruri.

 

 

 

  • Bagajele trebuie strict supravegheate si nu trebuie lasate in grija altor persoane. Daca un bagaj este gasit fara stapan, acesta poate fi luat de persoanele de la securitate(uneori fara a putea fi recuperat)

 

 

 

  • Pierderea bagajelor (in timpul zborului) se rezolva cu compania de zbor (nu cu agentia de turism)

 

 

 

  • Bagajele de mana sa nu fie foarte voluminoase astfel incit in avion sa poate fi puse la locul special destinat acestora

 

 

 

 1. Tinuta:

 

 

 

  • Se recomandă incaltaminte comoda, cu talpa joasă, (sunt zile in care se merge mai mult pe jos, in unele zone terenul este accidentat);

 

 

 

  • pentru locurile de pelerinaj se cere ţinută decentă (nu maieu, nu bluze fără mâneci, nu pantaloni sau fuste scurte), şi este de preferat ca doamnele să aibă la îndemână o şapcă sau un batic pentru acoperirea capului; domnii sunt rugati sa poarte pantaloni lungi pentru a nu da prilejul de a fi opriti sa intre in anumite obiective foarte importante.

 

 

 

  • Nu uitati costumul de baie pentru a intra in Marea Moarta – este o experienta unica!!!Nu uitati de crema de soare (eventual puteti cumpara aceste crème de la magazinul de produse cosmetice de la Marea Moarta)

 

 

 

 1. Fusul orar este acelasi ca in Romania.

 2. Curentul electric este ca si in Romania.

 

 

 

 1. Convorbirile telefonice sunt destul de scumpe: verificati tarifele cu operatorul dvs de telefonie mobile, inainte de plecare, pentru a nu avea surprise neplacute la intoarcere.

 

 

 

 1. Acatistele/pomelnicele: se fac seara la hotel şi se pot da la: Asezământul Românesc de la Ierusalim, Hozeva, Manastirea Sf. Sava, Manastirea Sf. Teodosie, Muntele Tabor sau la altarul din stânga în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

 

 

 

 1. Valuta:

  • moneda naţională în Israel este Shekel prescurtat NIS;

 

 

 

  • în Israel puteţi utiliza atât dolarul cât şi euro, însă este mai avantajos să aveţi dolari (suma minimă necesară: 200 dolari), inclusiv monede de 1 Eur sau 1 Dolar pentru apă, suc în timpul excursiilor; cursul de schimb, aproximativ, este: 1 EUR = 5.11 sekeli si 1 USD = 3.71 sekeli; nu schimbaţi bani pe stradă oricât de atractiv vi s-ar părea cursul de schimb, întrucât puteţi fi păcălit; cel mai bine se schimbă banii la casele de schimb din Tel Aviv sau orice alt oraş, spre deosebire de bănci unde vi se va percepe comision de schimb valutar.

 

 

 

  • Este bine ca banii de buzunar sa fie distribuiti la ambele persoane din cuplu; in caz de furt sau daca va rataciti, sa aveti cu ce ajunge la hotel cu taxi.

 

 

 

 1. Apa de la robinet este potabila, dar pentru a evita eventuale neplaceri va recomandam sa cumparati apa imbuteliata. Apa minerala din Israel este apa plata.

 

 

 

 1. Pentru masa de prinz aveti nevoie de aproximativ 6 euro pentru preparatele locale gen shaorma/falafel si pana la 15-20 euro pentru un meniu complet. Bucataria este destul de variata si poate satisface aproape toate gusturile.

 

 

 

 1. Limba engleza este vorbita de majoritatea populatiei. Limba franceza este si ea destul de raspindita. Atentie la comentariile pe care le faceti in public: nu vorbesc romana multi localnici foarte multi inteleg romaneste.

 

 

 

 1. Cumpărăturile: în toate magazinele de suveniruri, mai puţin în biserici, negociaţi preţul care vi se spune; s-ar putea să aveţi plăcuta surpriză să obţineţi reduceri şi de 80% din preţul iniţal; produsele cumpărate trebuie puse în bagajul de cală; pentru cumpărăturile efectuate în Israel de minim 100 USD, pe acelaşi bon fiscal, se returneaza TVA-ul la plecare, pe aeroport; vă puteţi uni mai multe persoane pe acelaşi bon; pentru a recupera TVA-ul trebuie să păstraţi ambalajul de la respectivul magazin precum şi foaia de rambursare TVA (pe care o cereţi de la magazin când plătiţi o sumă mai mare de 100 USD); obiectele pentru care doriţi returnarea TVA-ului este bine să le puneţi în ambalajul original, în bagajul de mână, şi după ce aţi făcut check-in-ul pe aeroport, înainte de intrarea în Duty Free, în stânga, este Biroul de Returnare TVA; dacă aveţi obiecte voluminoase şi sunt în bagajul mare, la intrarea în aeroport, înainte de check-in, există un Birou de Returnare TVA; se deschide bagajul, arătaţi obiectul şi factura, se returnează TVA-ul, dupa care vă luaţi bagajul şi mergeţi la check-in;

 

 

 

 1. Ziua de Sabath: reprezintă zi sfântă, iar fumatul în locurile publice poate fi considerat ofensator; în această zi nu funcţionează decât un singur lift al hotelului.

 

 

 

 1. Pentru evitarea oricăror neplăceri, persoanele care au fost în Israel o perioadă îndelungată, cu depăşirea valabilităţii vizei de intrare, sunt rugate să verifice cu autorităţile israeliene existenţa unor eventuale măsuri de interdicţie;

 

 

 

Punctualitatea in grup si la obiectivele turistice este obligatorie

 

 

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.