Culorile Carnavalului Venetian

3
 
Transportation
Period 17.02.2023
Special offer
from
 
270

Culorile Carnavalului Venetian

 

Perioada: 17- 19.02.2023 

 

ZIUA 1. (VINERI, 17.02.2023): CLUJ NAPOCA - BAIA MARE - SATU MARE - LUBLIJANA - TREVISO

Pornim la ora 23:00 din Cluj Napoca pe traseul Baia Mare - Satu Mare către Budapesta. Oprim la restaurant pentru micul dejun după Budapesta.

Ajunși în Liublijana, capitala Sloveniei ne vom bucura de acest oraș, de cele mai multe ori neglijat de vizitatori. Pe lângă mixul deosebit de arhitectură medievală, barocă dar și art noveau, orașul oferă o atmosferă mediteraneană, cu posibilitatea de a degusta o înghețată la fiecare colț!

Trecând pe lângă Piața Centrală, locul în care în trecut se vindeau ierburi, mirodenii și obiecte artizanale vom trece peste râul Ljublianika pe Podul Triplu, un simbol al Lublijanei, pentru a ajunge în punctul zero al orașului, Piața Preseren, locul întâlnirii locanicilor pentru plimbarea de duminică.

 Podul Dragonului este un alt obiectiv de neratat dar și Fântâna celor 3 râuri ale Carniolei, clădirea vechii primării, Catedrala orașului , Biserica Franciscană a Bunei Vestiri și castelul ce veghează deasupra orașului, reședinta a ducilor de Carintia.

După-amiază întrăm în Italia și spre seară ajungem la cazare în zona de litoral a Veneției: Lido di Jessolo.

Cazare hotel 3* în zona Lido di Jesolo.

ZIUA 2. (SÂMBĂTĂ, 18.02.2023): VENEȚIA

             După micul dejun vom face un scurt transfer cu autocarul pentru a ajunge la Punta Sabbioni, locul îmbarcării pe vaporetto. Facem o plimbare prin laguna care ne va duce în Piața San Marco, centru Veneției și inima carnavalului, locul perfect pentru a fotografia explozia de culoare a costumelor, sau dacă ne dovedim suficient de curajosi, putem să fim noi costumații cu care alții se fotografiază! Opțional putem vizita Palatul Dogilor, Basilica San Marco, Puntea Suspinelor, Turnul cu orologiu. La ora 11:00 asistăm la Concursul Costumelor Carnavalului în Piața San Marco. În jurul orei 15:00 ne îmbarcăm pe vaporaș pentru a vizita insula Murano, vestită pentru obiectele de sticlă și arta producerii sticlei. Veți găsi aici multe ateliere și magazine cu obiecte miniaturale din sticlă și bijuterii multicolore. Pe insula Murano se produc obiecte tradiționale de sticlă (oglinzi, candelabre, lămpi, pahare și cristaluri, etc.), însă accentul este pus în ultima vreme pe obiecte de artă din sticlă de Murano și pe suveniruri din sticla de Murano. Ne întoarcem în Lido di Jesolo.

               Cazare și cină hotel 3* în zona Lido di Jesolo.

ZIUA 3. (DUMINICĂ, 19.02.2023): CASTELUL MIRAMARE (TRIESTE) - ROMÂNIA

După micul dejun ne îndreptăm spre un centru comercial pentru o pauză de cumpărături.

În jurul amiezii ajungem în apropiere de Trieste pentru a vizita romanticul castel Miramare, construit de către arhiducele Ferdinand Maximilian von Osterreich, fratele mai mic al împăratului Austriei, Franz Joseph. Acest castel este amplasat într-un cadru natural extraordinar, pe un promontoriu stâncos din golful Grignano, înconjurat din trei părți de Marea Adriatică. Construcția, amenajarea interioară, cât și grădinile au fost realizate după dorința arhiducelui pentru a reflecta dragostea sa pentru mare. Printre oaspeții de seamă se află împărăteasa Sissi, care, fermecată de acest loc, a poposit nu mai putin de 14 ori aici

Ne îmbarcâm pentru întoarcerea în România cu pauză de masă și toaletă pe traseu.

Data plecarii

Loc in camera dubla

Supliment single

17.02.2023

     270  EURO

 40 EURO

 * Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Pentru un numar mai mic de persoane se va recalcula transportul. Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.

 ** La inscriere se achita un avans de minim 30% , diferenta cu minim 30 de zile inainte de plecare.

 *** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.

 TARIFUL INCLUDE:

       transport cu autocar modern clasificat 3*

       2 nopti de cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*

       1 cina in a 2-a seara

       vizitele cuprinse in program

       ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

 TARIFUL NU INCLUDE:

 Transportul cu vaporeto Punta Sabioni- San Marco

       plimbarea cu vaporetto pe insulele Murano, Burano - aproximativ 35 euro/pers.

       asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandat)

       taxele de sejur, acestea se achită direct la recepțiile hotelurilor (între 3 și 5 euro/persoană/noapte, în funcție de categoria hotelurilor și de țară);

       Taxa de vizitare Venetia: intre  3-10 euro/pers in functie de perioada si nr. de vizitatori aflati in oras.

       intrarile la obiectivele turistice din program se achita la fata locului si sunt optionale: Basilica San Marco – gratuit, Palatul Ducal: 30 euro/adult, 15 euro/penionari si copil<18 ani; Palatul Miramare: 6 euro/adul; gratis/pensionari>65 ani si copil<18ani.

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Baia Mare

04:00

Parcare OJT

 0 euro

Satu Mare

05:00

Catedrala – centru

              0  euro

Cluj Napoca

00:00

Parcare Piata Unirii

0 euro

 

Don't miss our special offer