CIRCUIT POLONIA-CRACOVIA

3
 
Transportation
Special offer
 
250

   

CZESTOHOWA – WADOWIVE – WIELICZKA - AUSCHWITZ

   

Perioada: 30.04-03.05.2020

 

- Circuit cu Autocarul –

  

Considerat cel mai frumos oras al Poloniei si primul centru universitar al tarii, Cracovia ne va primi in cea mai mare piata medievala a Europei, oferindu-ne momente de neuitat prin vizitarea castelului Wawel si a catedralei Wawelska, a orasului vechi, a locurilor sale romantice....Periplu la Cestohowa - cel mai important loc de Pelerinaj din Polonia….Un moment de reculegere sau o scurta rugaciune pentru cel care a fost Papa Ioan Paul al-II-lea, trecand prin locurile sale natale

   

ZIUA 1. (JOI, 30.04.2020): BAIA MARE - SATU MARE – KOSICE – ZAKOPANE - CRACOVIA

 Plecare din Cluj Napoca la ora 01:30 pe traseul: Baia Mare - (ora 04:00)- Satu Mare (ora 05:00). Traversam nordul Ungariei si ajungem la granita cu Slovacia. Trecem prin Kosice, al doilea oras ca marime din Slovacia, cunoscut pentru Catedrala Sf. Elisabeta, considerata una dintre cele mai frumoase cladiri gotice din lume! Scurta vizita in renumita statiune Zakopane - timp liber pentru masa. Seara ajungem in Krakow (Cracovia), cel mai frumos oras al Poloniei si primul oras universitar al tarii. Cazare la hotel 3* in Cracovia.

   ZIUA 2. (VINERI, 01.05.2020): MINUNATA CRACOVIA REGALA

 Mic dejun. Incursiunea noastra in Cracovia va incepe cu o plimbare in zona centrala a orasului vechi. Descoperim acest oras numit si capitala culturala a Poloniei. Vizite la: Castelul Wawel si catedrala Wawelska, locul de incoronare a regilor Poloniei (celebrele simboluri ale orasului), Piata Mare (Rynek Glowny), cea mai mare ca suprafata din toate orasele medievale europene. Dupa masa vizita in Cartierul evreiesc Kazimierz, devenit celebru o data cu filmarile facute de renumitul scenarist Steven Spielberg pentru filmul “Lista lui Schindler“. Aici toate stradutele si casutele sunt martori tacuti ai istoriei evreilor, dar si ai celei mai efervescente vieti culturale si intelectuale a orasului. Cartierul e plin de: terase, cafenele, galerii de arta, anticariate si magazine de suveniruri. Seara libera pentru, plimbari individuale sau shopping in cea mai renumita zona comerciala a orasului “Piata veche”.

 Cazare si cina la hotel 3* in Cracovia.

  

ZIUA 3. (SAMBĂTA, 02.05.2020): CZESTOCHOWA – AUSCHWITZ

 Mic dejun. Pornim catre Cestohowa unde vom vizita Manastirea Jasna Gora,cel mai vizitat loc de pelerinaj din Europa centrala si de est. Aflata pe ruta comerciala ce leaga Cracovia de regiunile vestice ale Poloniei, mica asezare avea sa devina celebri prin intemeierea aici. In 1382. a Manastirii Jasna Gora (Dealul Luminos) de catre printul Wladysiaw Gpolczyk (ducele Ladislau de Opole). Aici se afla icoana cunoscuta sub numele de "Madona Neagra", numita asa datorita culorii maslinii a fetei Fecioarei Maria. Vizita complexului monahal. Pauza de masa pentru pranz pe traseu.Ne indreptam apoi spre vizita la Auschwitz (Oswiecim) si Birkenau, locul celor mai mari lagare naziste si marturii ale holocaustului, din cel de-al 2-lea razboi mondial, incluse in Patrimoniul UNESCO. Muzeele aduc aminte de atrocitatile care s-au petrecut aici, unde mai mult de 1 milion de evrei si romi au fost exterminati. Cazare si cina la hotel 3* in Cracovia.

  

ZIUA 4. (DUMINICĂ, 03.05.2020): CRACOVIA – ROMANIA

 

Mic dejun. Ne indreptam spre salina Wieliczka cunoscuta pentru cea mai veche mina de sare din Europa, de peste 700 de ani si inclusa in patrimoniul UNESCO. Incaperile din care se extragea sarea, culoarele si capelele cu decoratiuni originale se gasesc la adancimi intre 64 si 135 metri. Sunt impresionante salile decorate exclusiv cu sculpturi din sare, multe din ele fiind realizate de mineri. Dupa această vizită ne imbarcam pentru reintoarcerea in tara, unde vom ajunge in cursul noptii

  

Data plecării

 30.04.2020

Tarif Standard

250 EURO

 

 

 

 

   

* Tariful este calculat pentru grup minim 40 persoane. La un grup mai mic se va recalcula pretul transportului.

  

TARIFUL INCLUDE:

 

  • transport cu autocar, clasificat conform normelor internationale;

  • cazare 3 nopti cu mic dejun, la hotel  3* in Cracovia;

  • 2 cine

  • Asistenta turistica

  

TARIFUL NU INCLUDE:

 

  • Asigurare storno si/sau medicala

  • Taxele de oras sau de statiune (aprox. 4 euro/pers.)

  • Intrarile le obiectivele turistice: Mina de sare Wieliczka – aprox 15 euro/pers, Castelul Wawel: Apartamentele 5 euro/pers., Apartamentele Regale: 6 euro/pers., Armuraria si Trezoreria: 2 euro/pers.

  

   

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.