CIRCUIT CEHIA - GERMANIA

3
 
Transportation
27.07.2020

 

PRAGA - DRESDA - BERLIN - POTSDAM

 

Perioada: 27.07 – 01.08.2020

 

- Circuit Autocar -

  

 

ZIUA 1. (LUNI, 27.07.2020) CLUJ - NAPOCA - BAIA MARE - BRATISLAVA - PRAGA

 

Plecare din Cluj Napoca la ora 01:30 pe traseul: Baia Mare (ora 04:00) - Satu Mare (ora 05:00) spre Budapesta. Tur panoramic cu autocarul prin orasul cunoscut sub numele de Perla Dunarii la obiectivele: Piata Eroilor, cu Monumentul Millenium, Bd Andrassy, Opera de Stat, Biserica Sf. Stefan, malurile Dunarii, Podul cu lanturi, Podul Elisabeta, apoi admiram Monumentul Gellert . In jurul amiezii vom face o oprire pentru o scurta vizita in Bratislava - capitala Slovaciei, Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), Castelul Bratislava, Palatul Grassalkovich. Ne indreptam apoi spre Praga, bijuteria Cehiei. Cazare hotel 3* in Praga.

  

ZIUA 2. (MARTI, 28.07.2020): PRAGA - ORASUL DE AUR

 

Mic dejun. Astazi vizitam Praga, orasul de aur sau orasul celor 100 de turnuri, capitala Cehiei, situata pe raul Vltava, locul nasterii lui Franz Kafka si orasul Castelului Hrad, bijuterie baroca suspendata pe malul vestic al raului... Vizita porneste de pe Dealul Hradcany, de la Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curti interioare, porti si biserici, dintre care se remarca: Palatul Regal si Biserica Sf. Gheorghe. Bijuteria Hradului este insa catedrala gotica Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei. Ne continuam vizitele in Praga coborand pe strada Nerudova, unde vom vedea si cladirea Ambasadei Romaniei, trecem apoi prin Orasul Mic unde putem vizita Biserica Sf. Nicolae unde a concertat si marele Mozart. Pe stradutele care duc la Podul Carol gasiti magazine pline de: jucarii de lemn, obiecte de portelan, cristal de Bohemia, lumanari parfumate, bijutetii superbe, palarii, papusi de portelan, alte obiecte de artizanat, printre care se strecoara restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mancarurile savuroase, dar mai ales pentru Berea Plzen. Vizitam Orasul vechi (Stare Mesto), cu: Biserica Sf. Maria din Tynn si celebrul Turn al Primariei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe spre strada Celetna putem vizita Muzeul de Ciocolata, Muzeul figurilor de ceara sau Muzeul Terorii. Vom termina periplul nostru la capatul de sus al pietei admirand statuia ecvestra a regelui Wencelas dar si Muzeul National. Cazare si cina hotel 3* in Praga.

  

ZIUA 3. (MIERCURI, 29.07.2020): DRESDA - BERLIN

 

Dupa micul dejun ne indreptam spre Dresda, (150 km) care reprezinta una dintre cele mai bogate comori culturale din toata Germania. Dresda, orasul denumit Florenta de pe Elba este considerat de catre unii cel mai frumos oras al Germaniei. un oras cu o istorie si o mostenire fascinanta, care se manifesta prin colectia extinsa de atractii turistice. Complet refacut dupa ce a fost aproape in totalitate distrus in incendii in cel de-al 2 lea razboi mondial, Dresda se deschide splendid in fata noastra cu minunatele–i capodopere arhitecturale. Prima vizita va fi in Piata Teatrului inconjurata de cladiri magnifice: Zwinger, Castelul, Catedrala Catolica, Opera Semper. Vizita la Palatul Zwinger, capodopera a barocului german unde vom intra in Galeria de Arta a Marilor Maestri. Dupa masa plecam spre Berlin, unde facem un tur panoramic cu – Noua Zona Guvernamentala, Potsdamer Platz, ramasitele Zidului, Cladirea Reichstag, Poarta Brandenburg, Checkpoint Charlie, vechiul loc de trecere intre blocul estic si blocul vestic. Cazare hotel 3* in Berlin.

  

ZIUA 4. (JOI, 30.07.2020): BERLIN – POSTAM – LEIPZIG

 

Mic dejun. Continuam vizitele in Berlin – Poarta Brandenburg, cladirea Reichstag (se poate urca in cupola cu rezervare timpurie-date de buletin necesare la inscriere). Timp liber la Insula muzeelor din Berlin care a primit din partea UNESCO statutul de membru al Patrimoniului Universal. Insula muzeelor a fost proiectata pentru a fi un sanctuar al artei si stiintei dar si un centru cultural. Cele cinci muzee care sunt incluse in Insula Muzeelor sunt localizate intre Kupfergraben si raul Spree.

 

Dupa masa vizita la Palatul Sanssouci din Potsdam. Tur ghidat al palatului si gradinile acestuia - participarea la vizita se face la inscrierea in excursie - se necesita rezervare anterioara.

 

Deplasare spre Leipzig - scurt tur pietonal in zona piata centrala - cladirea primariei-Biserica orodoxa Sf. Nicolae si zona comerciala Mädlerpassage si Naschmarkt. Timp liber pentru cina. Cazare hotel 3* Leipzig.

  

ZIUA 5. (VINERI, 31.07. 2020): LEIPZIG – KARLOVY VARY – KUTNA HORA – BRNO

 

Mic dejun. Calatorim apoi spre Cehia cu oprire la Karlovy Vary - perla statiunilor balneare din Cehia - vizitam statiunea apoi calatoria noastra continua spre Kutna Hora orasel situat in Boemia Centrala a Cehiei - care s-a dezvoltat datorita depozitelor subterane de argint. In 1995, Kutna Hora a fost declarat sit de patrimoniu mondial UNESCO, iar numeroasele atractii turistice de aici sunt bisericile gotice si baroce, precum si cladirile medievale. Dintre toate vizitam cel mai important si mai cunoscut - Osuarul Kostnice din suburbia Sedlec. Cazare si cina hotel 3* zona Brno.

  

ZIUA 6. (SAMBATA, 01.08.2020): BRNO - LEDNICE – BAIA MARE – CLUJ NAPOCA

 

Dupa micul dejun vizitam Castelul Lednice, castel care la inceput a fost o vila renascentista; in secolul al XVII-lea a devenit una dintre resedintele de vara ale domnitorilor de la Liechtenstein. Este una dintre cele mai renumite zone din sudul Cehiei, inscrisa in patrimoniul cultural UNESCO incepand din 1996. Drumul continua spre casa cu pauza de cumparaturi.

  

Data plecarii

27.07.2020

Supliment single

Loc in camera dubla

390 EURO

150 EURO

     

  

** Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro.

   

TARIFUL INCLUDE:

 

transport cu autocar modern;

 

5 nopti cazare cu mic dejun, la hotel 3*

 

2 cine

 

imbarcari gratuite din Baia Mare, Satu Mare, Cluj Napoca si Dej

 

vizite ghidate – insotitor grup din Romania

  

TARIFUL NU INCLUDE:

 

taxa de oras sau de statiune - 1 euro/ pers./noapte

 

asigurarea medicala si / sau storno

 

toate vizitele si opririle optionale, intrari la muzee sau alte obiective turistice;

 

Castel Praga - 7 euro, Croaziera pe Vltava – 10 euro/pers. Muzeul Figurilor de Ceara – aprox. 5 euro/pers., Muzeul Terorii – aprox. 5 euro/pers, Muzeul de Ciocolata + Atelierul de Ciocolata – aprox. 20 euro/pers.)

 

Palat Zwinger - copii sub 17 ani gratuit, pret grup 11 euro/pers.,

 

Palatul Sanssouci – tarife incepand de la 15 euro/pers. in functie de ce dorim sa vizitam

 

Osuarul Kostnice – aprox 5 euro/pers, Catedrala – aprox. 3 euro/pers.

 

Castelul Lednice – tarife de la 12 euro/pers. cu ghid interior in limba engleza, Camerele copiilor si muzeul de marionete – 8 euro/pers , grota – 3 euro/pers, Sera – 4 euro/pers., Minaretul – 4 euro/pers.

 

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Don't miss our special offer