Inceput de Iarna in Cracovia

3
 
Transportation
Special offer
from
 
240

 

INCEPUT DE IARNA LA CRACOVIA

 

Perioada: 30.11 - 03.12.2023

 

Cel mai frumos oras al Poloniei si primul centru universitar al tarii, Cracovia ne va primi in cea mai mare piata medievala a Europei, oferindu-ne momente de neuitat prin vizitarea castelului Wawel si a catedralei Wawelska, a orasului vechi, a locurilor sale romantice. Un moment de reculegere se cuvine intr-o scurta vizita la Auschwitz, sau o scurta rugaciune pentru cel care a fost Papa Ioan Paul al-II-lea.

ZIUA 1. (JOI, 30.11.2023): CLUJ NAPOCA - KOSICE - ZAKOPANE - CRACOVIA

Plecare dimineata devreme aprox. ora 03:00 din Cluj Napoca pe traseul Baia Mare (aprox. 05.30), Satu mare (aprox. 06.45). Traversam nordul Ungariei si ajungem la granita cu Slovacia. Trecem prin Kosice, al doilea oras ca marime din Slovacia, cunoscut pentru Catedrala Sf. Elisabeta, considerata una dintre cele mai frumoase cladiri gotice din lume! Scurta vizita in renumita statiune Zakopane - timp liber pentru masa si pentru a cumpara celebra branza oscypek.

Seara ajungem in Krakow (Cracovia), cel mai frumos oras al Poloniei si primul oras universitar al tarii. Cazare la hotel 4* in Cracovia.

ZIUA 2. (VINERI, 01.12.2023): CRACOVIA REGALA

Mic dejun. Incursiunea noastra in Cracovia va incepe cu o plimbare in zona centrala a orasului vechi. Descoperim acest oras numit si capitala culturala a Poloniei. Vizite la: Castelul Wawel si catedrala Wawelska, locul de incoronare a regilor Poloniei (celebrele simboluri ale orasului), Piata Mare (Rynek Glowny), cea mai mare ca suprafata din toate orasele medievale europene si vizitam muzeul subteran Rynek. Vizita si in orasul vechi Stare Miasko cu catedrala Sf. Maria (Kosciol Mariacki).

Va propunem o vizita la muzeul Iluziilor din Cracovia - https://krakil.pl/en/.

Dupa masa timp liber la pietele de Craciun pentru a savura atmosfera si pentru cumparaturi. Cazare la acelasi hotel 4* in Cracovia.

ZIUA 3. (SAMBATA, 02.12.2023): AUSCHWITZ - CRACOVIA

Mic dejun. Azi ne indreptam spre muzeul Auschwitz (Oswiecim), locul celor mai mari lagare naziste si marturii ale holocaustului, din cel de-al 2-lea razboi mondial, incluse in Patrimoniul UNESCO. Muzeele aduc aminte de atrocitatile care s-au petrecut aici, unde mai mult de 1 milion de evrei si romi au fost exterminati.

Revenim in Cracovia si vedem cartierul evreiesc Kazimierz, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Aflati despre istoria cartierului din secolul al XIV-lea si pana in present. Apoi, vizitam expozitia unica si moderna de la Muzeul Fabrica lui Schindler. Dobanditi o cunoastere mai profunda a evenimentelor tragice care au avut loc in Cracovia in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Aflati povestea antreprenorului german care s-a straduit sa salveze multi evrei, o poveste care a inspirat filmul lui Stephen Spielberg, premiat cu Oscar, Lista lui Schindler.

Seara, timp liber pentru cumparaturi. Cazare la acelasi hotel 4* in Cracovia.

ZIUA 4. (DUMINICA, 03.12.2023): CRACOVIA - ROMANIA

 Dupa micul dejun si formalitatile de check - out ne imbarcam pentru intoarcerea in tara. Pauza pe traseu pentru masa. Ajungem acasa in cursul noptii.

Data plecarii

Loc in camera dubla

Supliment single

30.11.2023

240 EURO

90 EURO

 

* Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane.

 

** La inscriere se achita un avans de minim 30% , diferenta cu minim 21 de zile inainte de plecare.

 

*** Ordinea ocuparii locurilor in autocar este ordinea achitarii avansului.

 

Don't miss our special offer