ISTANBUL

3
 
Transportation
21.02.2023
 
190

 

Istanbul - Orasul pe doua continente 2023

 

 

 

Ziua 1 & 2 Plecare din Baia Mare amiaza pe ruta Dej – Cluj - Alba Iulia – Sibiu – Pitesti – Bucuresti - Giurgiu – Ruse - Edirne. Tranzitam Romania si Bulgaria si sosim in Istanbul a doua zi in jurul pranzului.

 

Vizita la Moscheea lui Suleyman Magnificul (intrare gratuita - aflata in zona Marelui Bazar), una din cele mai impozante constructii de acest fel, ea a fost ridicata de un arhitect legendar, Mimar Sinan, unul dintre cei mai mari arhitecti otomani. Sultanul Suleiman si sotia lui favorita Hurrem Sultan, cunoscuta sub numele de Roxelana sunt ingropati in curtea acestei moschei.. Cazare Istanbul hotel 3*.

 

Ziua 3 Günaydın-Buna dimineata ! 
Dimineata devreme incepem vizitarea pe malul european in centrul istoric al Istanbulului cu
Hagia Sophia - (intrare gratuita) biserica construita pe timpul Imparatului bizantin Iustinian , cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453;  

 

Vizitam apoi Cisternele (Basilica Cistern) - o atracție a vechiului Constantinopol, se coboară sub oraș pentru a admira coloanele de marmură, scufundate în pânză de apă prin care mișună pești. Cisternele datează din secolul al VI-lea d. Hr. Au fost construite pentru a alimenta cu apă palatul imperial și clădirile înconjurătoare,in perioada domniei lui Justinian I.Basilica are 336 coloane ( 98 sunt construite in stil corintic, iar restul in stil doric) ce au 9 metri înălțime și sunt dispuse pe 12 rânduri a 28 de coloane fiecare. Are o formǎ dreptunghiulară masivă, cu 140 metri lungime si 70 metri lățime. Principala atracție a Basilicii Cisternǎ o reprezintǎ cele două capete de meduză dispuse destul de ciudat: unul întors, celălalt dispus în lateral.

 

Continuam cu Palatul Topkapi - simbol al Imperiului Otoman datand din secolul al XV-lea si resedinta a sultanilor, palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii, si cu vedere panoramica asupra Bosforului (tur ghidat); pauza de pranz

 

Incheiem vizitarea Istanbulului pe malul european nu departe de podul peste Bosfor unde se află  Palatul Dolmabahce – construit in secolul XIX, simbolul exagerarii si a decadentei Imperiului Otoman, are 285 de camere si 43 saloane de receptie,  este ultima resedinta a sultanilor Imperiului Otoman, fiind amplasat pe malul european al Bosforului.

 

Ziua 4 Mic dejun. RECOMANDARI PENTRU ZIUA LIBERA:

 

Timp liber pentru Marele Bazar – un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii. Practic, acesta reprezintă inima orașului, și indiferent cât de pregătit ai fi, vei simți instant cum pulsul tău accelerează. Cel mai mare complex comercial acoperit din lume se întinde razant pe zeci de alei și te copleșește cu abundența și diversitatea de mărfuri, de la fructe confiate și fire de mătase, la cele mai luxuriante obiecte de podoabă și bijuterii dar și cafenele și tarabe cu diverse delicii, mai puțin dulci.

 

Timp liber pentru plimbare prin Hipodrom -  locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II., Moscheea Albastra – (intrare gratuita) construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia.  Numele este dat de cele 20.000 de plăci de ceramică de Niceea (Iznik), cu diferite motive florale otomane. Pe aceste plăci de ceramică apare, în special, laleaua (ţara de origine a lalelei fiind Turcia). 

 

Ziua o incheiem cu o superba  Seara Turceasca pe un vas de Croaziera pe Bosfor (include mancare, bautura nealcoolica si spectacol), una dintre croazierele pe care trebuie obligatoriu să le faci dacă ești în Istanbul. Cu aceasta ocazie avem prilejul sa vedem aceasta metropola desfasurata pe doua continente, atat malul european, cat si cel asiatic.

 

Ziua 5 & 6

 

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi si pornire dupamasa spre casa, tranzitand Bulgaria. Sosire in tara spre dimineata.

 

 DATE DE PLECARE

Loc în cameră DBL/TRPL

Supl. SINGLE

COPIL

 6-11 ani

COPIL

 0-5 ani

21 Februarie 2023

13 Mai 2023

24 Octrombrie 2023

29 Noiembrie 2023

220 €

80 €

120 €

80 €

Tariful  include:

Tariful NU  include:

· transport cu autocar, clasificat 3*

· 3 nopti cu mic dejun la hotel 3*

· vizitele cuprinse în program;

·   insotitor de grup din partea agentiei

Ghid atestat TURSAB la destinatie

·   asigurarea storno - medicala

·   intrările la obiectivele turistice:

Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce , Cisterne

Croaziera cu seara turceasca si cina

 

 

 

Don't miss our special offer